IJsland outlaw tour

In het voetspoor van Eyvindur
Het IJslandse binnenland is een land van mythen en legenden. Een onbewoond gebied zo groot als Nederland met een ongekende rijkdom aan geologische verschijnselen. Deze avontuurlijke reis is voor iedereen die het een uitdaging vindt om met een jeep (4x4) de ruige natuur en onverwachte schoonheid van IJsland te verkennen.

Attentie: Deze reis is alleen te organiseren in de maanden juni t/m september!

Wat en waar
IJsland bevindt zich op de plaats waar Europa en Noord-Amerika uit elkaar drijven. De bewegingen van deze twee platen zorgen ervoor dat de aardkorst opensplijt en hete magma opwelt vanuit de diepte. IJsland is één van de weinige plaatsen ter wereld waar u de actieve spreiding van de continenten boven zeeniveau kunt zien!
Bovendien bevindt zich direct onder IJsland een zogenaamde ‘mantelpluim’ die extra grote hoeveelheden magma naar het oppervlak brengt. De combinatie van continentale spreiding en mantelpluim levert een veelvoud van geologische verschijnselen op en maakt dit tot een van de meest vulkanisch actieve regio’s ter wereld. Gemiddeld barst er op IJsland eens in de 3 jaar een vulkaan uit en er worden dagelijks (kleine) aardbevingen gemeten: kijk maar eens op deze link!

Tijdens de IJslandreizen van MoveOut wordt uitgebreid stilgestaan bij het ontstaan van het landschap en de soms bizarre natuurverschijnselen die dit oplevert. U komt niet alleen vulkanen tegen, maar ook gletsjers, watervallen, woestijnen, klifkusten en zwarte stranden. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis en cultuur van de IJslanders, die al sinds de vikingtijd de grillen van dit bijzondere eiland trotseren.

De 'IJsland outlaw tour' is een individuele jeeptour, waarbij u zelf de door MoveOut verkende route volgt (zie kaartje). In tien dagen ziet u de hoogtepunten van de zuid- en westkust en maakt u een doorsteek door het onherbergzame binnenland. U overnacht hierbij in hotels en twee maal in een berghut. Onderweg zijn er vele mogelijkheden tot het maken van een kortere of een langere wandeling. Houdt u er rekening mee dat de IJslandse wegen soms niet geschikt zijn voor onervaren chauffeurs en dat schade die opgelopen wordt aan een huurauto op binnenlandwegen vaak niet verzekerd is!

Omdat het binnenland slechts in de zomer opengesteld is voor toerisme, is deze reis alleen mogelijk in de maanden juni tot en met september.

 

Pagina´s: 1 2 Volgende »