Naar het einde van de wereld

Wel eens gedroomt van het einde van de wereld? In Kyrgyzstan krijg je een indruk van hoe het er uit zou kunnen zien. Je komt soms dagen niemand tegen. De enorme bergen (7000m en meer) aan de grens met China staan garant voor de meest fantastische uitzichten.

Wat en waar
Mocht u een geologisch/landschappelijke reis naar Kyrgyzstan overwegen, dan is MoveOut uw partner bij uitstek. U kunt bijvoorbeeld een reis langs drie grote bergenmeren maken. Onderweg zie je de hoogste bergen, de diepste meren (Yssik Kul is meer dan 700 meter diep), de langste gletsjers en de meest gastvrije mensen die u ooit ontmoet hebt. U kunt langs het Yssik Kul meer ook genieten van tropische stranden.

Sinds de val van het voormalig Sovjetrijk is in kyrgyzstan niet veel meer gebeurd. Het is zelfs deels in verval geraakt. Dat is vooral buiten de steden goed te zien. In een aantal verlaten groeven kunt u fantastisch mineralen en fossielen zoeken. De politieke situatie in het land is stabiel en veilig. U zult met een Nederlandse en een locale begeleider reizen en in goede jeeps of bussen.

De reis naar Bishkek (de hoofdstad van Kyrgyzstan) duurt vanaf Amsterdam 1 dag. Ter plaatse moet u uitgaan van redelijk slechte wegen en een maximale verplaatsing van ongeveer 200 kilometer per dag. Afhankelijke van uw wensen adviseren we niet korter dan ongeveer 10 dagen naar Kyrgyzstan te gaan.