Wonderschoon IJsland

Tijdens deze groepsreis bezoeken we IJsland, het eiland waar de scheiding tussen de Amerikaanse en Euraziatische platen zichtbaar is. Er is zeer veel vulkanisme en aardbevingsactiviteit en het eiland wordt haast zichtbaar groter. Het jong gevormde landschap wordt echter meteen ook weer verweerd door water en ijs. U kunt met MoveOut tijdens een tweeweekse rondreis het prachtige eiland, de ruige natuur en de jonge geologie leren kennen.

Wat en waar
IJsland bevindt zich op de plaats waar Europa en Noord-Amerika uit elkaar drijven. De bewegingen van deze twee platen zorgen ervoor dat de aardkorst opensplijt en hete magma opwelt vanuit de diepte. IJsland is één van de weinige plaatsen ter wereld waar u de actieve spreiding van de continenten boven zeeniveau kunt zien!
Bovendien bevindt zich direct onder IJsland een zogenaamde ‘mantelpluim’ die extra grote hoeveelheden magma naar het oppervlak brengt. De combinatie van continentale spreiding en mantelpluim levert een veelvoud van geologische verschijnselen op en maakt dit tot een van de meest vulkanisch actieve regio’s ter wereld. Gemiddeld barst er op IJsland eens in de 3 jaar een vulkaan uit en er worden dagelijks (kleine) aardbevingen gemeten!

Tijdens de IJslandreizen van MoveOut wordt uitgebreid stilgestaan bij het ontstaan van het landschap en de soms bizarre natuurverschijnselen die dit oplevert. U komt niet alleen vulkanen tegen, maar ook gletsjers, watervallen, woestijnen, klifkusten en zwarte stranden. Daarnaast is er uiteraard aandacht voor de geschiedenis en cultuur van de IJslanders, die al sinds de vikingtijd de grillen van dit bijzondere eiland weerstaan.

Tijdens de reis zullen we overnachten in goede hotels op prachtige locaties. Het vervoer zal waarschijnlijk plaatsvinden met grote, luxe terreinwagens.

Pagina´s: 1 2 Volgende »